Provincie Namen Logo
Provincie Namen, au coeur de votre quotidien
Provinciaal Domein van
Chevetogne
De tuin der passies
inhoud  |  toegankelijkheid   |  lage resolutie  |  hoog contrast  |  tekst alleen
onthaal  |  praktische info  |  contact  |  plan van de site  |   FR  .  NL 
partners  |  pers ruimte  |  bibliotheek  |  links
Brasserie La Chevetogne
foto: V. Matthys © Provinciaal Domein van Chevetogne
Getuigenissen

"Heel mooi!! Het was onze eerste keer en we vonden het fantastisch!!!!BEDANKT"
 
Patricia V. Nacht van het Vuur 2015

"Het was prachtig!De kinderen...maar ook de ouders waren verrukt !!!BEDANKT"
 
Caroline C. Nacht van het Vuur 2015

"We hebben een heel aangename avond doorgebracht. Wat een voorbereiding! Zoveel werk!Het was de eerste keer voor ons en we zijn heel enthousiast.Tot volgend jaar."
 
Delphine B.Nacht van het Vuur 2015

"Weer eens PRACHTIG..."
 
Nathalie D.R. Nacht van het Vuur 2015

"Super toffe avond! Ik heb 3 super mooie vuurwerken gezien. Het was machtig! Lang leve de Nacht van het Vuur en ik kom in 2016 zeker terug !"
 
Vincent D. Nacht van het Vuur 2015

"Mijn vijfjaar oud zoontje bleef maar zeggen"prachtig, prachtig...".Zowel groot als klein waren verrukt.Van harte bedankt"
 
Sandrine F. Nacht van het Vuur 2015

"Bedankt voor dit PRACHTIG en kleurrijk lichtspel rond het thema van het vuur!Het is elk jaar beter en wat een kader! Ik woon nochtans amper 2km verder maar ik heb er nog steeds niet genoeg van! Mijn ganse jeugd die ik met mijn zoon herleef. Een bijzondere vermelding voor de vuurwerken en de projectie op het Cousin kasteel- uitzonderlijk mooi.Dankzij U hebben duizenden kinderen en hun ouders gedurende deze bijzondere nacht een ware droom beleefd."
 
Grégory M. Nacht van het Vuur 2015

"Het was de eerste keer voor ons dit jaar. Volgend jaar komen wij met onze kleinkinderen terug"
 
Martine W. Nacht van het Vuur 2015

"Zoals elk jaar geniet ik ervan. Gisterenavond heb ik alweer een aangename avond doorgebracht in het Domein.En de kwallen in het bos, die boven het water hingen, waren prachtig.Bedankt voor dit mooi spectakel."
 
Colette B. Nacht van het Vuur 2015

"Bedankt voor dit uniek moment, het was onze eerste keer en we zijn meer dan tevreden...een ongelooflijke organisatie. Sterren in de ogen, bedankt voor dit moment, tot volgend jaar"
 
Alice N. Nacht van het Vuur 2015

"Bedankt aan al diegenen die, op de ene of de andere manier, dit prachtig domein doen leven en, gedurende gans het seizoen, aandacht besteden aan de bezoekers.Zoals gewoonlijk hebben alle leden van het personeel van " het Provinciaal Domein van Chevetogne" samengewerkt om ons een aangename avond te doen doorbrengen(...) Elke keer heel mooie ontdekkingen"
 
Christian P. Nacht van het Vuur 2015

"Wandelen in het Domein is mogelijk voor jong en oud. De kinderen zijn er dolgelukkig en de ouders genieten er van de kalmte."
 
Nicole B. uit Brussel

"Paradijselijk domein!Het Domein bezit een twintigtal verschillende attracties(zwembad, canoës, kayaks,barbecues, boerderij, speelpleinen voor kinderen, manège).Ik keer er met plezier terug naartoe."
 
Kalifa D. uit Parijs

"Voor 2 dagen op zijn gemak is het nogal zen, heel goed onderhouden park en is de omweg waard, vooral met kinderen ( het is vooral een familiepark met als voornaamste attracties de thematische speelpleinen) Een van de goedkoopste plaatsen om een week-end door te brengen vooral met de familie."
 
Joffry D.uit Bergen

Welkom in Chevetogne

Het Provinciaal domein van Chevetogne nestelt zich, te midden van mooie groene dalen, juist aan de grens met de Ardennen.

Het park, dat sinds meer dan 30 jaar open is voor het publiek, strekt zich uit over meer dan 600 ha van prachtige en heel diverse landschappen en stelt voortaan nieuwe activiteiten voor. Het Domein beantwoordt aan de verwachtingen van de hele familie met zijn gezellige plekjes, wandelpaden doorheen bos en tuinen, sportterreinen, fabelachtige en grandioze speelpleinen. In het park is alles voor het welzijn uitgedacht.

De recente restauratie van de site zal zowel de liefhebbers van natuur en cultuur tevreden stellen alsook zij die te midden van een prachtige omgeving aan sport willen doen en, vanzelfsprekend, ook de kinderen die ruimte nodig hebben en verlangen naar een verbeeldingswereld.

De filosofie van het park

door Bruno Belvaux, directeur van het Provinciaal Domein van Chevetogne


Het Domein is altijd trouw gebleven aan de motivaties van het jaar 69 waarin het geopend werd en voor de 10 komende jaren streeft het ernaar een publiek voorbeeld te worden van ontwikkeling op de volgende gebieden:

  • cultureel
  • ecologisch
  • sociaal en democratisch
  • economisch


Cultuur/ zin

Op cultureel gebied is het domein een alternatief van openbare dienst voor consumptiegenoegen. Tegenover het overheersende model stelt het een actieve houding voor, zonder het winstbejag als hoofddoel maar bedacht op de intellectuele en fysische ontplooiing van iedere bezoeker. In de plaats van het wijd verspreide "idioot consumeren" stelt het een "levenskeuze" voor bestaande uit tuinen, architecturen, actieve speelpleinen en plekken die de verbeeldingskracht en de aankondiging van een betere wereld ontwikkelen. Het Domein streeft er vooral naar een gunstige omgeving te scheppen waarin de ontwikkeling van een nieuwe maatschappij mogelijk wordt.

Ecologisch

Dankzij zijn veld van fotovoltaïeke pannelen, zijn energiebesparende windmolen en zijn “passief”huis, met een propere energieproductie die 50 % van de behoeften dekt is het domein van Chevetogne 30 jaar vooruit op de Kyoto doelstellingen. Het kondigt een nieuwe maatschappij aan gegrond op een verantwoordelijk beheer van de natuurlijke rijkdommen. Het is de materialisatie van een nieuw sociaal contract. Het aspect "duurzame ontwikkeling" vindt men ook terug in de architectuur en de manier waarop het park is ingericht: men vindt overal het begrip van "collectieve ruimte" terug waarop een harmonische maatschappij zich steunt.

Sociaal en democratisch

Het culturele "model" van Chevetogne is sociaal en democratisch. Het richt zich tot een "bewuste", "verantwoordelijke", "vrije" en “zelfbeschikkende" mens en geeft hem de middelen voor een andere wording dan de levenswijze opgelegd door de consumptiemaatschappij. Alles wordt in het werk gesteld opdat het individu, de familie, de ondernemingen, de gemeenten, de sociale groepen in het Domein nieuwe werkingswijzen kunnen ontdekken die een gemengde, interculturele en intergenerationele maatschappij respecteren.

Economisch

Gezien vanuit een economisch standpunt ziet het Domein van Chevetogne zichzelf als een onmisbare operateur voor de ontwikkeling van de streek. Hoewel het zich niet opstelt als concurrent tegenover andere toeristieke ondernemingen van het Hinterland, trekt het Domein jaarlijks toch 500 000 bezoekers aan met de financiële – positieve- gevolgen ervan. Op Waals gebied streeft het Domein ernaar om ‘HET’ referentiepark te worden voor de massa-evenementen met meer dan 20 000 deelnemers waarvoor het over een onvergelijkbare infrastructuur beschikt : speelpleinen, restaurants, parkings, … Alhoewel de voornaamste infrastructuren publiek zijn, ontwikkelt het Domein een model van gemengde economie op gebied van Horeca, Event, tentoonstellingen en de handel dat elk jaar voor nieuwe jobs zorgt.

Vertrouwelijkheid van de info
(c) Chevetogne 2009
bovenkant van de pagina
design en ontwikkeling : ooneo []
Laatste bijwerking : 30-08-2016 17:12